Torsk i bacon
Skrei eller torskeloin innpakket i bacon med julienne rotgrønnsaker, hvitvin/fløte reduksjon og grov mandelpotetstappe.
Nå er tiden for skrei. Benytt anledningen til denne supre retten.
Pakk hvert stykke fisk inn i bacon, brun raskt i pannen og stek ferdig i ovn.
Lag sausen ved i svisse finkuttet sjalottløk i olje, tilsett et halvt glass tørr hvitvin og reduser til nesten tørt. Hell i et par dl. fløte og kok inn til sausen tykner. Smak til med s/p.
Skjær grønnsakene i fyrstikktynne strimler. Det kalles Julienne på kokkespråket. Damp grønnsakene i en skvett vann tilsatt litt smør. Gjør dette raskt for så tynne strimler blir fort gjennomkokt. Pass på å ta av varmen mens grønnsakene er litt å bite i.
Kok potetene med et fedd hvitløk. Mos grovt med gaffel, litt smør og melk/fløte. Husk salt/pepper.
Velbekomme.