Skip to content

Torsk i bacon

Skrei eller torskeloin innpakket i bacon med julienne rotgrønnsaker, hvitvin/fløte reduksjon og grov mandelpotetstappe.

Nå er tiden for skrei. Benytt anledningen til denne supre retten.

Pakk hvert stykke fisk inn i bacon, brun raskt i pannen og stek ferdig i ovn.

Lag sausen ved i svisse finkuttet sjalottløk i olje, tilsett et halvt glass tørr hvitvin og reduser til nesten tørt. Hell i et par dl. fløte og kok inn til sausen tykner. Smak til med s/p.

Skjær grønnsakene i fyrstikktynne strimler. Det kalles Julienne på kokkespråket. Damp grønnsakene i en skvett vann tilsatt litt smør. Gjør dette raskt for så tynne strimler blir fort gjennomkokt. Pass på å ta av varmen mens grønnsakene er litt å bite i.

Kok potetene med et fedd hvitløk. Mos grovt med gaffel, litt smør og melk/fløte. Husk salt/pepper.

Velbekomme.

 

1465112_606761879415304_1082424498_n 1798668_606761582748667_249008951_n 10003518_606761492748676_1468883382_n 10152591_606761939415298_213960163_n 10156148_606761522748673_982819854_n 10152567_606761452748680_748630047_n 1970428_606761329415359_796266095_n 1517933_606761392748686_498766605_n

Back To Top